Piskóta alapon eper tojáslikõrrel, tejszínhabbal

2017-05-28

sponsored links

Piskóta alapon eper tojáslikõrrel, tejszínhabbal

Egy egyszerû, de finom epres süti.

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 3 ek porcukor
  • 1 késhegynyi vaníliáscukor
  • 3 púpozott ek liszt
  • 1 késhegynyi sütõpor
  • 15 dkg szamóca (eper)
  • 2 kupica tojáslikõr
  • tejszínhab


  • Elkészítés:

    Elkészítem a piskóta tésztáját. A tojásokat szétválasztom, 1 ek cukorral és a vaníliáscukorral egy tálban habosra keverem. A sütõport a liszthez keverem. A tojásfehérjét a maradék cukorral, egy csipet sóval kemény habbá verem. Óvatosan összekeverem a tojássárgájával, majd folyamatosan szórva a lisztet, azzal is elkeverem.

    A 18 cm-es sütõformám alját kivajazom, beleöntöm a masszát, elsimítom, s a 180 C fokra elõmelegített sütõben kb. 15 percig sütöm. Amikor már aranysárga, elzárom a sütött, s a piskótát hagyom kihûlni.

    A kihûlt piskótát felvágom, teszek rá epret.

    Fogyasztáskor locsolok rá tojáslikõrt, s nyomok rá tejszínhabot.





    Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/05/pisk...

    sponsored links

    Keres?s