Piskóta alapon eper tojáslikõrrel, tejszínhabbal
sponsored links
Piskóta alapon eper tojáslikõrrel, tejszínhabbal
Egy egyszerû, de finom epres süti.
Hozzávalók:
3 db tojás 3 ek porcukor 1 késhegynyi vaníliáscukor 3 púpozott ek liszt 1 késhegynyi sütõpor só 15 dkg szamóca (eper) 2 kupica tojáslikõr tejszínhab
Elkészítés:
Elkészítem a piskóta tésztáját. A tojásokat szétválasztom, 1 ek cukorral és a vaníliáscukorral egy tálban habosra keverem. A sütõport a liszthez keverem. A tojásfehérjét a maradék cukorral, egy csipet sóval kemény habbá verem. Óvatosan összekeverem a tojássárgájával, majd folyamatosan szórva a lisztet, azzal is elkeverem.
A 18 cm-es sütõformám alját kivajazom, beleöntöm a masszát, elsimítom, s a 180 C fokra elõmelegített sütõben kb. 15 percig sütöm. Amikor már aranysárga, elzárom a sütött, s a piskótát hagyom kihûlni.
A kihûlt piskótát felvágom, teszek rá epret.
Fogyasztáskor locsolok rá tojáslikõrt, s nyomok rá tejszínhabot.
Egy egyszerû, de finom epres süti.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Elkészítem a piskóta tésztáját. A tojásokat szétválasztom, 1 ek cukorral és a vaníliáscukorral egy tálban habosra keverem. A sütõport a liszthez keverem. A tojásfehérjét a maradék cukorral, egy csipet sóval kemény habbá verem. Óvatosan összekeverem a tojássárgájával, majd folyamatosan szórva a lisztet, azzal is elkeverem.
A 18 cm-es sütõformám alját kivajazom, beleöntöm a masszát, elsimítom, s a 180 C fokra elõmelegített sütõben kb. 15 percig sütöm. Amikor már aranysárga, elzárom a sütött, s a piskótát hagyom kihûlni.
A kihûlt piskótát felvágom, teszek rá epret.
Fogyasztáskor locsolok rá tojáslikõrt, s nyomok rá tejszínhabot.