Piskóta alap recept.
sponsored links
Farkas Vilmos alap piskóta receptje. Utóbbi idõben ezt használom ez lett a bevált piskóta receptem.
Hozzávalók:
8 db tojás kettéválasztva
160 g liszt
160 g cukor
Elõkészítés:
A sütõt elõmelegítjük 160 fokra. ( Nálam a gáznál ez 180 fok.)
Sütõkarika alját kibéleljük sütõpapírral. ( 23 cm-re állítom elõtte a sütõ karikát.)
Tojás sárgáját habosra keverjük. ( Én a fele cukrot is bele teszem.)
Tojás fehérjébõl és a cukorból (nálam a fele), nem túl kemény habot verünk. Olyan állaga legyen mint a tejfölnek mint amikor nincs kikeverve.
Felvert sárgáját és fehérjét óvatosan összeforgatjuk.
Apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet.
Habkártyával a sütõkarikába szedjük és ...
Hozzávalók:
8 db tojás kettéválasztva
160 g liszt
160 g cukor
Elõkészítés:
A sütõt elõmelegítjük 160 fokra. ( Nálam a gáznál ez 180 fok.)
Sütõkarika alját kibéleljük sütõpapírral. ( 23 cm-re állítom elõtte a sütõ karikát.)
Tojás sárgáját habosra keverjük. ( Én a fele cukrot is bele teszem.)
Tojás fehérjébõl és a cukorból (nálam a fele), nem túl kemény habot verünk. Olyan állaga legyen mint a tejfölnek mint amikor nincs kikeverve.
Felvert sárgáját és fehérjét óvatosan összeforgatjuk.
Apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet.
Habkártyával a sütõkarikába szedjük és ...