Piskóta (alap)

2011-07-01

sponsored links


Régóta tervezem beírni ezt az egyszerû piskótát, amit tortákhoz használok. Mivel vannak akik dilemmában vannak, hogy milyen piskótát válasszanak, remélem sokaknak majd segítségül szolgál. És nem árt, ha nekem is kéznél van.

Piskótakészítéshez nincs szükésünk olajra, vízre, de még sütúporra sem. A piskótakészítése lényege a tojáshabban rejlik. Vagyis a piskóta nem a sütõportól lesz magas és könnyû szerkezetû, hanem a tojáshabba juttatott levegõtõl.

1 tojásra 3 dkg lisztet és 3 dkg cukrot számolunk.

8 tojásos piskóta esetén pl. így alakul:

  • 8 db tojás
  • 24 dkg liszt
  • 24 dkg cukor
Elkészítése: ...

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2011/07/piskot...

sponsored links

Keres?s