PISKÓTATEKERCSES SZELET
sponsored links
Tegnap estére elkészült a legújabb sütemény!
Mindig találok olyat amit még nem sütöttem meg. Krisztina olyan szép képeket fotózott a sajátjáról, hogy kedvet kaptam hozzá!
Sütöttem hozzá egy 6 tojásos kakaós piskótát és egy 3 tojásos sima piskótát.
A kakaósat ketté vágtam, a simából piskótatekercs készült baracklekvárral.
6 db tojás
6 ek kristálycukor
5 ek liszt
1 púpozott ek kakaópor
1/2 csomag sütõpor
3 db tojás
3 ek kristálycukor
3 ek liszt
1/4 csomag sütõpor
A piskóta lapokat a töltés elõtti napon megsütöttem.
A tojásokat a cukorral habosra kevertem.
A lisztet átszitáltam a sütõporral és kisebb adagokban óvatosan hozzákevertem a masszához.
A gázsütõm 4-es fokozatán megsütöttem.
A pudingos vajas krémhez a vajat az átszitált porcukorral simára kevertem.
A vanília pudingport tejjel sûrûre fõztem, ebbe nem kell cukor.
A pudingot folpackkal befedtem, hogy ne bõrösödjön be a teteje és hideg vízfürdõbe raktam.
Ha teljesen kihûlt akkor a pudingot és a vajas krémet géppel összekevertem.
2 csomag pudingpor, most spáros
6 dl tej
1 ek vanília aroma
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 tábla Tibi étcsoki
3 dkg vaj
Összeraktam a süteményt.
A kettévágott kakaós piskótára rákenem a krém felét.
A piskótatekercset felszeletelem és lapjával a krémre raktam.
A maradék krémet erre rákentem, a másik kakaós piskótával befedtem.
Az étcsokit vízgõz felett megolvasztottam a vajjal és a sütemény tetejére kentem.
Hûtõbe tettem és másnap szeleteltem fel.
Nagyon finom lett ez a sütemény!!
Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok!
Jó sütést!!