PISKÓTAGOLYÓ
sponsored links
Sütöttem már tepsiben is, de most újszerü formába tettem. A vaj miatt nem szárad ki, másnap is finom.
Hozzávalók:
20 dkg vaj felolvasztva
5 tojás
1 cs. vaniliás cukor
20 dkg porcukor
18 dkg liszt
1 cs. sütõpor
1 citrom leve
pici só
durvára vágott dió, alma, száritott gyümölcs stb.
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjébõl kemény habot verünk. Az öt tojás sárgájához pici sót adunk, a vaniliás cukorral és a 20 dkg porcukorral habosra keverjük majd hozzáadjuk a kihûlt olvasztott vajat és tovább keverjük Most a csomag sütõport és a citrom levét adjuk a tésztához, aztán a lisztet és jól kikeverjük ismét. Most tegyük bele a vágott diót vagy aszalt gyümölcsdarabokat, a legvégén hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéket és vigyázva összekeverjük vele a tésztát.
Tetejére almaszeleteket, cukros fahéjat, csokodarabokat és sok mást tehetünk, fantáziánk szerint.
Kivajazott, belisztezett közepes tepsiben, elõmelegitett sütöben 200 fokon kb 20 percig süssük
Egy gombóc fagylattal a legfinomabb.
Hozzávalók:
20 dkg vaj felolvasztva
5 tojás
1 cs. vaniliás cukor
20 dkg porcukor
18 dkg liszt
1 cs. sütõpor
1 citrom leve
pici só
durvára vágott dió, alma, száritott gyümölcs stb.
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjébõl kemény habot verünk. Az öt tojás sárgájához pici sót adunk, a vaniliás cukorral és a 20 dkg porcukorral habosra keverjük majd hozzáadjuk a kihûlt olvasztott vajat és tovább keverjük Most a csomag sütõport és a citrom levét adjuk a tésztához, aztán a lisztet és jól kikeverjük ismét. Most tegyük bele a vágott diót vagy aszalt gyümölcsdarabokat, a legvégén hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéket és vigyázva összekeverjük vele a tésztát.
Tetejére almaszeleteket, cukros fahéjat, csokodarabokat és sok mást tehetünk, fantáziánk szerint.
Kivajazott, belisztezett közepes tepsiben, elõmelegitett sütöben 200 fokon kb 20 percig süssük
Egy gombóc fagylattal a legfinomabb.