Pirított tökmagos gyökérkenyér természetes kovásszal - élesztõmentesen
sponsored links
Nagyon szeretjük a gyökérkenyeret, az elmúlt években számtalan variációt mutattam be. Leggyakrabban természetes kovásszal készítem, mert sokkal finomabb, mint az élesztõs kenyér. Mióta természetes kovásszal az élesztõs kenyérnél levegõsebbet, bársonyosabbat tudok sütni, azóta csak a péksüteményekhez korlátozom az élesztõt.
Jelen esetben nem csak tökmagos szórást alkalmaztam, hanem a hajtogatásnál is megszórtam a tésztát szárazon pirított tökmaggal.
Onnan jött, az ötlet, hogy a múltkor leveles pogácsát sütöttem, amit tökmaggal szórtam meg. A férjem teljesen odavolt érte. Nem is tudtam, hogy ennyire szereti a pirított tökmagot, de most, hogy megtudtam, gondoltam meglepem most ezzel a tökmagos gyökérkenyérrel.
Nagyon ízlett neki, még langyosan, pucéran, azaz minden feltét vagy kence nélkül begyûrt belõle néhány szelettel. A jó kenyér magában is igazi élvezet.
Hozzávalók 2 db egyenként félkilós gyökérkenyérhez:
50 dkg kenyérliszt BL 80 ...