Pirított tészta csirkével
sponsored links
Egy kis keleti beütés... ismét. :) Ez az étel is nagyon egyszerû és igazán gyorsan elkészül. A zöldségektõl friss, ropogós, a szósztól édes-savanyú, a tésztától laktató. ...ja, és persze került bele egy kis hús is, mert úgy az igazi. :D
Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg durum száraztészta (spagetti, makaróni, széles metélt, ami épp van otthon)
fél csirkemellfilé
1 kis szál póréhagyma
2-3 marék zöldborsó
1 szál sárgarépa
2 ek. olívaolaj
A szószhoz:
1 ek. méz
2 ek. balzsamecet
3 ek. sötét szójaszósz
1 ek. kukoricaliszt
2 gerezd fokhagyma (reszelve)
1 kk. chilipehely
- A szósz hozzávalóit kis tálkában alaposan összekeverjük. Félre tesszük.
- A borsót -kivéve, ha jó zsenge- enyhén sós vízben elõfõzzük. Leszûrjük, félre tesszük.
- A tésztát enyhén sós vízben kifõzzük, leszûrjük, melegen tartjuk.
- Wokban felhevítjük az olajat, majd elkezdjük rajta lepirítani a csíkokra vágott csirkemellet. Mikor kezd szép színt kapni, kisebbre vesszük a lángot és hozzáadjuk a gyufaszálra vágott sárgarépát, a zöldborsót, és a vékony karikákra vágott póréhagymát. Kevergetve 3-4 percig együtt pirítjuk õket.
- A szószt jól átkeverjük, majd a piruló zöldséges húsra öntjük. Kevergetve néhány percig forraljuk, majd beletesszük a kifõtt tésztát és az egészet jól átforrósítjuk. Azonnal tálaljuk.