Pirított, sózott, fûszeres mandula

2012-12-21

sponsored links


Imádom a mandulát. Változatos, finom, egészséges! Közel hat ezer éve használjuk, a mandulaliszt és a mandula tej már a középkorban is megjelent, böjti idõszakban fogyasztották. Tápértéke is kiemelkedõ. Bõségesen van benne E vitamin, B1 - B2 vitamin, folsav, magnézium, réz, cink, vas. Magas a fehérje és rost tartalma.

A tárolására ügyelni kell, mivel könnyen megavasodik, ezért érdemes hûvös, száraz helyen, hûtõben, légmentesen tárolni, esetleg le is lehet fagyasztani, bár ezt én kevésbé tartom jó módszernek. Én a diót is hûtõben tartom és nekem nagyon bevált ez a módszer. Az egyik zöldséges fiók tele van magokkal (dió, mandula, mák, tökmagliszt).

Ezt a rágcsálnivalót elsõként A Mi Otthonunkba készítettem, az ihletet pedig marokkói utunk adta. Ott rengeteg mandulát kapni és szeretik sósan, fûszeresen árulni. Enyhén megpirítják a sóban megforgatott mandulákat, ezáltal teljesen más ízvilággal rendelkezik, mintha simán megszórnánk sóval, a só ugyanis kicsit megolvad a sütés során. Isteni! Ezt lehet kombinálni egyéb fûszerekkel, citromhéjjal, narancshéjjal, római köménnyel, chilivel, rozmaringgal.

Ideális lehet sajt tálakra, szilveszterre parti rágcsának, de karácsonyi ajándéknak sem utolsó egy szép ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/PFvA...

sponsored links

Keres?s