Pirított, sózott, fûszeres mandula
sponsored links
A tárolására ügyelni kell, mivel könnyen megavasodik, ezért érdemes hûvös, száraz helyen, hûtõben, légmentesen tárolni, esetleg le is lehet fagyasztani, bár ezt én kevésbé tartom jó módszernek. Én a diót is hûtõben tartom és nekem nagyon bevált ez a módszer. Az egyik zöldséges fiók tele van magokkal (dió, mandula, mák, tökmagliszt).
Ezt a rágcsálnivalót elsõként A Mi Otthonunkba készítettem, az ihletet pedig marokkói utunk adta. Ott rengeteg mandulát kapni és szeretik sósan, fûszeresen árulni. Enyhén megpirítják a sóban megforgatott mandulákat, ezáltal teljesen más ízvilággal rendelkezik, mintha simán megszórnánk sóval, a só ugyanis kicsit megolvad a sütés során. Isteni! Ezt lehet kombinálni egyéb fûszerekkel, citromhéjjal, narancshéjjal, római köménnyel, chilivel, rozmaringgal.
Ideális lehet sajt tálakra, szilveszterre parti rágcsának, de karácsonyi ajándéknak sem utolsó egy szép ...