Pirított quinoa, tökmaggal és joghurttal
sponsored links
Szoktatok quinoát enni? Én egyszer egy ?mentes élet? fellángolás során vettem, aztán elfelejtettem. Most elõkerült és tesztelgetem, próbálgatom. Köretnek és levesbetétnek már bevált, de most az aktuális kedvenc ez az 5 hozzávalós reggeli belõle: pirított quinoa, tökmag, citrom, áfonya és joghurt.
Egyébként Veletek is elõ szokott fordulni, hogy megvesztek egy alapanyagot, és a lelkesedésetek addig tart vele, amig haza nem viszitek. Aztán hetek múlva találtok rá a szekrény mélyén, és jó esetben, akkor még nem járt le a szavatossága.
Szerencsére ez quiona még sokáig jó lesz, mert ez most nagyon ízlik. Pedig teljesen véletlenül készült. Már az egész család reggelizett, és én ott álltam, hogy mit egyek? Kicsit kutattam a szekrényben és megláttam a quinoát. Megfõzni már nem lett volna idõm, így arra gondoltam kipróbálom pirítva. De magába mégsem ehetem, ezért tovább kutatva a szekrényben találtam egy kis tökmagot, gondoltam azt is megpirítom vele. Mikor kész lett beletettem a tányéromba, és arra gondoltam jó lenne egy kis savanykás íz hozzá. Ezért csepegtettem rá egy kis citromot. Megkóstoltam, aztán tettem rá még egy kicsit, mert annyira finom volt. Aztán másnap kerüt rá még egy kis joghurt, aztán egy kis áfonya is. Azóta pedig annyiszor ettem, hogy most már meg akartam osztani Veletek.[...] Bõvebben!