Pirított kelkáposzta baconnel és dióval (paleo)
sponsored links
Tegnap kelkáposzta levest fõztem, és kimaradt negyed cikkely a kelbõl. Elõször visszaraktam a hûtõbe, de aztán úgy gondoltam, valamit mégis inkább kezdek vele, mert különben ott fog tönkremenni. Mivel a nagyon szeretem sütve a zöldségeket, így ilyesmi recepteket kezdtem keresni a neten.
Végül Mautner Zsófi receptjét választottam, mert gyors és egyszerû, ráadásul egy új ízkombináció, nem a megszokott fûszerezés és elkészítés.
Hozzávalók:
1/4 kelkáposzta
10 dkg bacon
egy maréknyi dió
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
só, bors,
1 citrom
A bacont felkockáztam, és egy serpenyõben elkezdtem sütni. Mikor már majdnem kész volt, hozzáadtam a durvára vágott diót, és együtt készre pirítottam õket. Kiszedtem õket egy edénybe.
A serpenyõben olívaolajat hevítettem, és rádobtam a laskára vágott kelkáposztát. Kicsit hagytam, hogy alul megpiruljon, karamellizálódjon, majd megkevertem. Egy darabig fûszerezés nélkül pirítgattam, mert ha rögtön sózzuk, akkor levet enged, és inkább párolódik már, nem pirul. A végén sóztam, borsoztam, még kicsit összepároltam.
Ráreszeltem egy egész citrom héját ( ehhez használjunk kezeletlen héjú citromot, a Lidl-ben mindig kapható), majd megszórtam az apróra vágott petrezselyemmel.
Végül rátettem a pirított szalonnás diót is.
Nagyon finom köret, de akár önmagában is ehetjük.
A fenti linken egy videót is meg lehet nézni a készítésérõl. :)