Pirított hagymás, túrós tojáspástétom
sponsored links
Sokszor nagy fejtörést okoz, hogy mi kerüljön reggelire az asztalra, vagy uzsonnára a gyerekek tányérjára. Ilyenkor benézek a hûtõbe, és az ott fellelt alapanyagokból találok ki valamit. Minap láttam ott tojást, egy kevés túrót, és eszembe jutott, hogy régen csináltam tojáspástétomot, de most a hagyományos változaton túl csempésztem bele egy kevés pirított hagymát, amitõl igazán különleges ízt kapott. Ez nem túl nagy adag, érdemes duplázni.
A recept megjelent a Kifõztük magazin áprilisi számában is.
Hozzávalók 2 fõre
*4 nagyobb tojás
*10 dkg túró
*1 tk mustár
*1 ek tejföl
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet õrölt bors
*3 evõkanál konyhakész pirított hagyma
A tojást keményre fõzzük, megtisztítjuk és egy tálban a túróval együtt villával összetörjük. A fûszerekkel ízesítjük, a tejföllel krémesítjük. Beleforgatjuk a pirított hagymát. Kenyérre kenve, zöldségekkel kínáljuk.
Tipp: A házilag készített pirított hagymához egy nagyobb darabot kockára vágunk, lisztben megforgatjuk és bõ olajban ropogósra sütjük. Papírtörlõre szedve lecsepegtetjük és hagyjuk kihûlni.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.