Pirított gomba kakukkfûvel, törpe bazsalikommal
sponsored links
Pirított gombát hoztam már, akkor quinoa körettel. Most elõételként szolgált néhány falatka ínycsiklandó vargánya és csiperke.
Elképzelésem szerint apró gombafejekbõl, darabolás nélkül szebb lenne az eredmény, de az ízélmény így is kárpótol, hogy nekem adott esetben csak néhány kimaradt, nagyobb gombám volt, amiket felszeleteltem.
Hozzávalók:
- pár fej csiperke és vargánya
- kevés olíva olaj
- kakukkfû és friss törpe bazsalikom
- egy csipet só
Elkészítés:
Egy serpenyõben olajat hevítünk, amin megpirítjuk a kakukkfüvet és bazsalikomot, majd rádobjuk a gombát. Megsózzuk és alaposan megpirítjuk, majd falatnyi adagokban tálaljuk.
Elképzelésem szerint apró gombafejekbõl, darabolás nélkül szebb lenne az eredmény, de az ízélmény így is kárpótol, hogy nekem adott esetben csak néhány kimaradt, nagyobb gombám volt, amiket felszeleteltem.
Hozzávalók:
- pár fej csiperke és vargánya
- kevés olíva olaj
- kakukkfû és friss törpe bazsalikom
- egy csipet só
Elkészítés:
Egy serpenyõben olajat hevítünk, amin megpirítjuk a kakukkfüvet és bazsalikomot, majd rádobjuk a gombát. Megsózzuk és alaposan megpirítjuk, majd falatnyi adagokban tálaljuk.