Pirított diós kenyér
sponsored links
Amikor a diós zöldbabot készítettem, kétszer annyi diót pirítottam, gondoltam, majd csak elfogy valahogy.......:) Igazából már akkor terveztem ezt a kenyeret:)
Gyakran készítek magos kenyereket és elég gyakran kerül bele dió is.
Amiben ez most mégis más: a diót elõbb megpirítottam, ami bizony nem vált hátrányára:), a kenyér belsejében, a dió megõrizte pirított ízét és ropogósságát is.
A legegyszerûbben elkészíthetõ kenyerek közé tartozik.
A kész kenyértésztát kettévettem, a felébe tettem a diót, a másik felét simán hagytam, tehát a megadott mennyiségbõl kétfélét készítettem.
Pirított diós kenyér
Hozzávalók
370 gr víz (200gr + 170gr)
25 gr friss élesztõ
1 tk méz
1 ek (5gr) liszt
200 gr világos rozsliszt ...