Pirított dara és meggymártás
sponsored links
Csodálatos emlékeket idéz fel bennem ez az egyszerû étel. Pályakezdõként Borsosberényben tanítottam. Az iskolai menzán ( ott fõztek) ettem elõször ilyen különleges köretet. Én ezt mennyire szerettem! Gergõ fiam kisbaba volt, hetente 2-szer minimum neki is fõztem. Nagykanállal nem gyõztem adni neki, nem voltam annyira gyors.
Így készül a dara:
20 dkg búzadarát kevés olajon megpirítunk, majd apránként felöntünk 4 dl vízzel.sózzuk. Lefedjük és állni hagyjuk. Szépen magába szívja a folyadékot és morzsás állagú lesz.
Gyümölcsmártás:
Fél kg meggyet kimagozva felteszünk fõni, hogy éppen csak ellepje a víz. 3 evõkanál cukorral csipetnyi sóval ízesítjük. Amíg a meggy megpuhul, elkészítjük a ...