Pirított csirkemell currys zellerrizzsel és majonézes padlizsánkrémmel (paleo)

2017-10-30

sponsored links




A mai ebéd tulajdonképpen a tegnapi maradékok újrahasznosítása. Maradt currys zellerrizs és a reggelibõl padlizsánkrém (amit még a nyáron raktam el és még mindig tökéletes, csak ajánlani tudom az elkészítését), úgyhogy ez készült most el belõle.

Hozzávalók személyenként:

a pirított csirkemellhez:
1 fél kicsontozott csirkemell
1 evõkanál zsír
törött bors

a currys zellerrizshez:
fél zellergumó
fél vöröshagyma
curry por
törött bors

a majonézes padlizsánkrémhez:
7,5 dkg padlizsánkrém (recept itt)
7,5 dkg nyerstojás mentes majonéz (recept itt)

A csirkemellet lapjában kettévágjuk. Sózzuk, borsozzuk. Smart Chef BROWN programján, az evõkanálnyi zsíron megsütjük úgy, hogy félidõben megfordítjuk. A zellerrizshez a zellert rizsszem nagyságúra, a hagymát finomra vágjuk. A gépben felhelyezzük a keverõkart. A hús sütésébõl visszamaradt zsírhoz hozzáadjuk a vöröshagymát, majd a RIZOTTO programot elindítva 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a zellert, a fûszereket és végigfuttatjuk a programot.

A videón a tegnapi ebéd Kacsamell currys zellerrizzsel látható, de ugyanígy készült a mai is.


A majonézes padlizsánkrémhez elkészítjük a majonézt és összekeverjük a padlizsánkrémmel. Máris tálalhatjuk.

A videón jól látható milyen egyszerûen és akár kis mennyiségben is készíthetõ el a nyerstojás mentes majonéz.


Többen kérdeztétek a ToTut és a tojásrudat hol lehet beszerezni. Itt tudtok érdeklõni.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s