Pirított csirke vadász módra
sponsored links
A recept olasz elnevezése: il pollo alla cacciatora
Ez a csirkehúsos fogás egy Toszkán specialitás, de Itália más részein is megtalálható ez a gazdag ízû ínycsiklandó finomság az étlapok kínálatában. Az étel, melyet a vidék lakossága készített nagyobb ünnepek alkalmával egyszerû, autentikus, szerény alapanyagokból készül. A fogás egyszerûsége abban rejlik, hogy elkészítéséhez nincs szükség egzotikus alapanyagokhoz, mert csak olyan nyersanyagokat használ, ami a ház körül megtalálható vagy legalábbis megtalálható volt a hajdani falusi gazdaságokban.
Miért hívják a fogást a cacciatora -nak? A Cacciatora (= vadász módra) kifejezés, egyes feltevések szerint onnan ered, hogy a vadászok (= cacciatore) eredetileg az elejtett vadhúst ízesítették, fokhagymával és rozmaringgal, amelyet késõbb a háziállatokból készített fogások ízesítésére használni kezdtek.
Elõkészítési idõ: 20 perc
Fõzés idõ: 60 perc Típus: szárnyas ételek, egytálételek
Nehézségi fok: alacsony,
1 db csirke
1 gerezd fokhagyma2 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
400 g paradicsompüré ...