Piros és zöld rizs (mexikói rizs és petrezselymes rizs)

2011-09-05

sponsored links


Néhány nappal ezelõtt találkoztam egy kedves ismerõs családdal. Szóba álltunk, ment az idõ, s azt kérdeztem a lánytól, aki talán 8 éves: "Na, mi jót tettél máma"? És akkor a lány gondolkodás nélkül a következõt válaszolta: "Ma boldog voltam." Ezt a mondatot ajánlom nektek egy pár év elmélkedés tárgyául, ezt a legkomolyabban mondom. Én már belekezdtem. Amióta... majd szólok, hogy hova jutottam. De még nem értem teljesen ezt a mondatot, de tudom, hogy nagy bölcsesség van benne. Még, még, még hagyom, hogy mûködjön bennem.

(Pál Feri atya)

Ma rizsehetnékem volt - ami nálam igen ritka jelenség... Van egy kedvenc módom, ahogyan tényleg szeretem ezt a hófehér gabonafélét: petrezselymesen. Rengeteg (nagyon rengeteg) apróra vágott friss petrezselyemmel fõzve-párolva. De éppen egy szál sem sok, de annyi sem volt itthon. És ma hétfõ van, szünnap a piacon. Még múltkorában találtam ezt a mexikói rizst ezen az oldalon. Úgyhogy ma ki is próbáltam. Nagyon finom, máskor is fogom így készíteni. Én ma csak zsenge zöldhüvelyû zöldbabot pároltam mellé, de nagyon izgalmas körete lehet például grillezett halaknak, húsoknak is, amikhez egyszerû és finom mártásokat is készíthetünk. Hogy õszinte legyek, annyira jó íze van, hogy önmagában meg lehet enni, csak így ...

Folytats a blogon ... szellemafazekban.blogspot.com/2011/09...

sponsored links

Keres?s