Piros ribizli leves vaníliás habgaluskával

2014-07-01

sponsored links

       
       Megint egy finom nyári gyümölcslevessel jövök. Lehet, hogy már elõzõ bejegyzéseimben már említettem, e leveseket hús nélkül készítem. Tudom, sokan füstölt ízzel párosítják, esetleg baromfihúsra fõzik, az én családom csak így egyszerûen szereti : mentásan, vaníliásan, tejfölösen vagy tejszínnel és persze cukorral. Ha több idõm marad fõzni(mint most is),   habgluskát is fõzõk bele.
       Hozzávalók: 300 g piros ribizli, 2 evk. vaníliás pudingpor, 1 szál mentlalevél,1 evk. olaj, 1 tojássárga, tejszín(vagy tejföl).
Még: 2 tojásfehérje, 1 tasak vaníliapor.
A ribizlit leszemeljük, megmossuk és másfél liter vízben fõni tesszük. Hozzáadjuk az olajat, a mentát, sózzuk, cukrozzuk. A pudingport pár evõkanál  vízzel elkavarjuk , ezt is a leveshez adjuk. Mielõtt a kész levest  tojássárgás tejszínnel(vagy tejföllel) behabarnánk, elõször belefõzzük a habgaluskákat.
A tojásfehérjéket a vaníliaporral kemény habbá verjük és egy kisknállal galuskákat szaggatunk a gyümölcslevesbe. Forrón vagy behûtve tálaljuk, kinek kinek ízlése szerint.


Folytats a blogon ... juciakonyhafonok.blogspot.com/2014/07...

sponsored links

Keres?s