Piros ribizli leves vaníliás habgaluskával
sponsored links
Hozzávalók: 300 g piros ribizli, 2 evk. vaníliás pudingpor, 1 szál mentlalevél,1 evk. olaj, 1 tojássárga, tejszín(vagy tejföl).
Még: 2 tojásfehérje, 1 tasak vaníliapor.
A ribizlit leszemeljük, megmossuk és másfél liter vízben fõni tesszük. Hozzáadjuk az olajat, a mentát, sózzuk, cukrozzuk. A pudingport pár evõkanál vízzel elkavarjuk , ezt is a leveshez adjuk. Mielõtt a kész levest tojássárgás tejszínnel(vagy tejföllel) behabarnánk, elõször belefõzzük a habgaluskákat.
A tojásfehérjéket a vaníliaporral kemény habbá verjük és egy kisknállal galuskákat szaggatunk a gyümölcslevesbe. Forrón vagy behûtve tálaljuk, kinek kinek ízlése szerint.