Piros kaviár
sponsored links
Piros kaviár
A kaviár nagy kedvenc. Amikor a Szovjetunióban jártam, majd késõbb Iránban, végül Oroszországban, s megint Iránban, gyakran fogyasztottam, feketét, pirosat.Tegnap ez volt a vacsorám. Reggel lementünk a feleségemmel Dabasra, ahonnan egy ortopédmûtét után nekem kellett volna hazahozni a kocsit ( és az asszonyt), de végül is a mûtét elhalasztódott a nejem bénázása miatt (ennek õ örült is, mert félt a mûtéttõl), majd hétfõn kell újra menni Kecskemétre.
Délután a nejem azt mondta, hogy egyem meg a már megkezdett piros kaviárt, mert õ már nem szereti. Nem mondom ki, hogy mit gondoltam.
Lehet, hogy ez volt a "fizetség" a dabasi "kirándulásért".
O.K. Pirítottam egy zsemlét, s zöldségek kíséretében bepusziltam.
A kaviár kamcsatkai piros kaviár volt, ami némileg meglepett, mert eddig a kaviárt a Kaspi tóhoz kötöttem.
Hozzávalók
- 1 db zsemle
- 2 dkg vaj
- 1 db újhagyma zöldjével
- 1 db paradicsom
- 1 db csípõs hegyes zöld paprika
- 3 dkg piros kaviár
- citrom
- só
- õrölt fekete bors
- citrom
- kesudió
A zsemlét félbevágom, megpirítom.
A paradicsomot nyolcadolom, az újhagymát és a paprikát karikára vágom.
A zsemléket megkenem vajjal és kaviárral, facsarok rá citromot. Mellépakolom a zöldségeket, adok hozzá kesudiót.