Piros gyümölcsös mandulatej

2014-05-13

sponsored links

piros gyümölcsös.jpgNagyon beindultunk a mandulatejjel, mert rájöttünk, hogy borzasztó egyszerû elkészíteni, és nagyon finom! ;)
Annyi a titka, hogy elõzõ este be kell áztatni a mandulákat, valamint egy magszûrõ zsák, és reggel már készülhet is a fincsi mandulatej! :D

Korábban próbálkoztunk már vele, de nem találtuk valami ízletesnek. :P
Most azonban olyan receptekre bukkantunk, ami annyira jó, hogy nem is lehet neki ellenállni! ;)

A recept: (2 adag)

  • 10 dkg mandula - elõzõ este beáztatva
  • 7 dl víz
  • 2 banán
  • 1 nagy marék spenót
  • 2 marék piros bogyós gyümölcs

A mandula áztató vizét leöntjük, majd összeturmixoljuk a 7dl vízzel. Amikor sûrû & krémes, akkor leszûrjük a magszûrõ zsákkal, és kész is a friss mandulatejünk.
A visszamaradt mandula pépet félre tesszük, mert sok mindenre fel lehet használni: sütikbe, granolába, reggeli müzlibe, gyümölcsleves betétnek, sós krékereknek.. ;)

A mandulatejet összeturmixoljuk a többi hozzávalót, és kész a finom & egészséges reggeli italunk! :D

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... feherfalat.blog.hu/2014/05/13/piros_g...

sponsored links

Keres?s