Piros gyümölcsös mandulatej
sponsored links
Nagyon beindultunk a mandulatejjel, mert rájöttünk, hogy borzasztó egyszerû elkészíteni, és nagyon finom! ;)
Annyi a titka, hogy elõzõ este be kell áztatni a mandulákat, valamint egy magszûrõ zsák, és reggel már készülhet is a fincsi mandulatej! :D
Korábban próbálkoztunk már vele, de nem találtuk valami ízletesnek. :P
Most azonban olyan receptekre bukkantunk, ami annyira jó, hogy nem is lehet neki ellenállni! ;)
A recept: (2 adag)
- 10 dkg mandula - elõzõ este beáztatva
- 7 dl víz
- 2 banán
- 1 nagy marék spenót
- 2 marék piros bogyós gyümölcs
A mandula áztató vizét leöntjük, majd összeturmixoljuk a 7dl vízzel. Amikor sûrû & krémes, akkor leszûrjük a magszûrõ zsákkal, és kész is a friss mandulatejünk.
A visszamaradt mandula pépet félre tesszük, mert sok mindenre fel lehet használni: sütikbe, granolába, reggeli müzlibe, gyümölcsleves betétnek, sós krékereknek.. ;)
A mandulatejet összeturmixoljuk a többi hozzávalót, és kész a finom & egészséges reggeli italunk! :D