Piros, fehér, zöld
sponsored links
Az asztalon is piros, fehér, zöld
Március a megújulás, ujjászületés hónapja, de nekünk, magyaroknak a szabadságot is jelenti, hiszen 1848-ban, ebben a hónapban kezdõdött a világtörténelem egyik legromantikusabb szabadságharca, a Magyar Szabadságharc. Csaták, füst és szerelem... Mindezt õrzik Petõfi versei, ha fel szeretnénk idézni az akkori eseményeket, csak fel kell lapozni a nagy magyar költõ verseinek gyûjteményét.
Amikor a szabadságharc hõseire emlékezünk, nemzetiszín szalagból kokárdát tûzünk a mellünkre, hogy jelezzük, hõseink a szívünkben élnek, akárcsak a népünk, hazánk iránti szeretetünk.
Igen, büszke vagyok arra, hogy erdélyi magyar vagyok, gondoljon bárki amit akar. Ahogy erdélyi magyar volt Ady Endre, Arany János, Kölcsey Ferenc, Bartók Béla, és ifjúkorom hõsei, Kõrösi Csoma Sándor és Kós Károly. Erdélyben született Rákóczy Ferenc és Bethlen Gábor, Mikes Kelemen.
Nem vagyok székely és nem vagyok kettõs állampolgár (nem is leszek), szeretem a piros, fehér zöldet, ahogy nagyszüleim, szüleim is szerették, bízom benne, hogy a lányom is szeretni fogja, nem érdekbõl, nem hangzatos szólamokkal, a szívével.
A héten néhány nemzeti színû ételt töltök fel. Ünnepeljünk és emlékezzünk, arra, hogy magyarok vagyunk, és aktuális politikai helyzettõl függetlenül azok maradunk. Akkor is, ha megéri, akkor is ha nem.
Kokárdafalat
Hozzávalók ( 8 falathoz): 1 közepes méretû paradicsom, 12 dkg túró, 2 evõkanál tejföl, csipetnyi só, csipetnyi szárított ...