Piros ebéd: ribizlis görögdinnyeturmix, paradicsomos-kukoricás-bazsalikomos krémes rizs tonhallal
sponsored links
Múlthét pénteken, annak örömére, hogy kisütött a nap és úgy tûnt, mintha valamiféle nyári idõjárás szeretne lenni, készítettem egy igazi nyári hozzávalókból összeállított, piros színben pompázó gyors ebédet, menüt. Jó... menünek talán túlzás lenne hívni, hiszen csak egy turmixról (jelen esetben ez helyettesítette a levest), és egy rizses fõételrõl van szó. A rizses fõételt most szándékosan nem hívom rizottónak, nehogy szúrja valakinek a szemét, hogy nem túl autentikus. Bár parmezán és vaj is került bele, és igazán krémes és finom is volt, de nem kerekszemû rizst használtam hozzá, hanem jázmin rizst, és még alkoholt, pl. fehérbort sem löttyintettem hozzá az elején. A tonhal el is maradhat róla akár, nélküle is teljes lesz az étel. De ha szeretnénk, feldobhatjuk vele. Na, de ettõl a szép színekben pompázó ételtõl meg is ijedt az idõjárás, és védekezésképpen, hétvégén vissza is ijesztett egy kis "õsszel". Körtét, almát, õszibarackot fotóztam, õszi hangulatban... A vasárnapi ebédre pedig, amire anyukámékhoz voltunk hivatalosak, egy fahéjas-körtés-csokoládés koszorút készítettem desszertnek... Ahelyett, hogy a szép napsütésben a dinnyét vagy a fagyit faltuk volna pl.... Na mindegy! Nem panaszkodom tovább, ha jó kedve lesz az idõjárásnak, úgyis kiderül majd az ég! És akkor még többre fogjuk értékelni a napsütést és a jó idõt! Ugye? ;)
Paradicsomos-kukoricás-bazsalikomos krémes rizs tonhallal
Hozzávalók (kb. 4-6 személyre): ...