Piramis
sponsored links
Hozzávalók:
a piskótához: 6 tojás, 6 evõkanál cukor, 6 evõkanál liszt
a krémhez: 4 tojás, 20 dkg cukor, 2 evõkanál kakaó, 10 dkg legalább 50 %-os étcsokoládé, 25 dkg vaj
a bevonathoz: 20 dkg 50 %-os étcsokoládé, 0,35 ml olaj
Elkészítése:
1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és pár percig verjük még. Beletesszük a tojássárgáját meg a lisztet és könnyedén összekavarjuk.
2. A masszát két részre osztjuk. Sütõpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk és elõmelegített sütõben, 200 fokon, 10-12 perc alatt két lapot sütünk. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki a lapokat!
3. A lapokat sütés után ...