Pir?tott gomb?s kocka
sponsored links
Meghekkeltem a sonk?s t?szt?t. A klasszikus Horv?th Ilona recept alapj?n, sonka helyett pir?tott gomb?t tettem bele ?s mondhatom, szenz?ci?s lett.
Hozz?val?k (kb. 4 adagnyi):
- 1 ev?kan?lnyi vaj ?s 1 ev?kan?lnyi "nemextrasz?z" ol?vaolaj
- 50 dkg gomba
- 3 cikk fokhagyma
- s?
- 3 nagyob, sz?tv?lasztott toj?s
- 4 ev?kan?lnyi tejf?l
- ?r?lt bors
- 20 dkg nagykocka t?szta (?n most teljes ki?rl?s? durumdar?b?l k?sz?ltet haszn?ltam, ilyet m?s t?szt?kat is vehetsz csomagol?s n?lk?l a Czifra Cekkerben)
- a forma kiken?s?hez ?s a teteje megsz?r?s?hoz egy kev?s vaj, ?s 2-3 dkg-nyi teljes ki?rl?s? morzsa (ez ut?bbi el is maradhat, ha a CH tartalm?t el akarod sp?rolni)
Ahogyan k?sz?lt:
A s?t?t 200 fokra (h?l?gkever?s) el?meleg?tettem.
A gomb?kat felszeleteltem ?s a zsirad?kon sz?pen megpir?tottam, mik?zben gyakran megkavartam. A v?ge fel? tettem r? s?t, ?r?ltem r? borsot, r?tettem 2 ?sszez?zott fokhagymagerezdet, ?s m?r csak annyi id?t hagytam nagy l?ngon, am?g a s? ?ltal kivont nedvess?g elp?rolgott a gomb?r?l.
K?zben megf?ztem a t?szt?t ?s lesz?rtem.
Am?g a t?szta ?s a gomba egy picit h?lt, a toj?ss?rg?kat a tejf?llel elkevertem, a toj?sfeh?rj?kb?l kem?ny habot vertem, amit ?vatosan belekevertem m?g egy kis ?r?lt bors ?s a harmadik ?sszez?zott fokhagymagerezd k?s?ret?ben.
Egy s?t?ed?nyt egy pici vajjal kikentem, megsz?rtam morzs?val.
Ezt k?vet?en a gomb?t ?s a t?szt?t is belekevertem, megsz?rtam a tetej?t egy kev?s morzs?val, ?s 20 perc alatt megs?t?ttem.
Mindez m?g tegnap t?rt?nt, egy szeletet ma meleg?tettem meg, az ilyen lett:
K?sz?n?m, ha le?rod a kapcsolatos gondolataidat a megjegyz?sek k?z? ?s k?sz?n?m, ha megosztod ezt a receptet, mert m?ni?m, hogy juttassuk el min?l t?bb emberhez, hogy az eg?szs?ges, rostd?s ?telek is lehetnek baromira finomak.