Pipirisaláta(versengõ saláta, salátaboglárka) leves

2012-05-02

sponsored links


Nem tudom, honnan ered ez az érdekes elnevezése nálunk a versengõ salátának. Rigmányban, a szüleim szülõfalujában így nevezik, így a családunkban is így maradt fenn a neve. Rákerestem az interneten, de ilyen név alatt sehol sem, találtam meg.
 A leves receptjét édesanyám nagymamámtól tanulta, én meg tõle. Nagyon finom, a salátánál ízletesebb leves lesz belõle.
A mostani fõzetre való pipirisaláta mamámék kertjébõl van, mama szedte nekem. Mama, köszönöm Neked.:)

Hozzávalók:
  • legalább 1 kg pipirisaláta(mert fõvés közben összeesik)
  • 3 - 4 cikk fokhagyma
  • 4 - 5 szál zöld fokhagymaszár
  • személyenként 1 tojás
  • 1 tojás az eresztékhez
  • fél dl tej
  • 2 - 3 evõkanál tejföl ...

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2012/05...

sponsored links

Keres?s