Pipette rókagombával és paradicsom concasséval
sponsored links
Javában tart a rókagomba szezonja, ezért is esett most a választásom erre a remek alapanyagra. Igaz, hogy az ára folyamatosan a fellegekben van, de mivel már kis mennyiségben is intenzív íz-élményt ad, az egész fogásra vetítve abszolút megfizethetõ. Hasznos rostokat tartalmaz, gazdag káliumban, és kifejezetten magas az A vitamin tartalma. Legegyszerûbb formájában, és kedvenc "táplálék forrásommal", durum tésztával készítettem, nem tejszínnel, hanem kevés friss paradicsommal és persze bazsalikommal.
Recept:
Hozzávalók (4 személyre)
250 g rókagomba
150 g salott hagyma
2 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
100 g paradicsomszósz (elhagyható)
500 g Pipette Rigate
50 g parmezán sajt (Parmesan Reggiato, vagy Grana Panado)
Só, frissen õrölt bors, szerecsendió
sok friss bazsalikom ...
sok friss bazsalikom ...