Piperade - francia lecsó
sponsored links
A lecsót mindenki szereti. Vagy mégsem? Nem tudom, a ti gyerekeitek hogy vannak vele, az enyémeket ki lehetne kergetni a világból a lecsóval, inkább éhen halnának, minthogy beledugják a kanalukat. De ha visszagondolok, gyerekként mi sem szerettük, felnõtt fejjel jöttem rá, hogy valójában milyen finom étel. Martinelli játékán ezen a héten a lecsóé a fõszerep. Kaptam azon az alkalmon, hogy a nagyok nincsenek itthon, Csengével ketten vagyunk egész hétvégén (apa háromnapos munkahelyi sportrendezvényen Kaposvárott), szóval szombaton lecsót fõztem ebédre. Bíztam benne, hogy Csenge - mivel a tojást nagyon szereti - ezt a tojásos verziót is szívesen megeszi, de nem. Rögtön észrevette, hogy ez bizony lecsó, még ha jó tojásos is, evett pár kanállal, aztán kijelentette, hogy õ bizony valami mást kérne ebédre. Pedig nagyon finom lett, hamar és könnyen elkészíthetõ fogás. A piperade kifejezés annyira talán nem közismert, ha francia lecsó, akkor rögtön a ratatouille-ra gondolunk, de az padlizsánnal és/vagy cukkinivel és más zöldségekkel készül, és semmiképpen nem tojásos. Persze a piperade is sokféleképpen variálható, én most egy teljesen alap lecsót készítettem el, ami egyébként a mi hagyományos hagymás-tojásos lecsónknak felel meg. Sok sikert hozzá!
Hozzávalók:
- 3 evõkanál olívaolaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 piros húsú paprika ...