pink grapefruit & rebarbara lekvár kardamommal

2012-05-29

sponsored links

Még télen, a citrusok befõzésekor találkoztam ezzel a recepttel és csak olvasva is annyira tökéletes hármasnak gondoltam hogy biztos voltam benne hogy kipróbálom amint itt a rebarbara szezon.

Hozzávalók:

0,5kg rebarbara

1kg cukor

1 citrom leve

12 kardamom, megpucolva (csak a belsõ, fekete magocskák) összezúzva

750g pink grapefruit

(opcionálisan víz helyett még kb 1 kg-nyi grapefruit a levéért)

A rebarbarát lehámoztam, úgyhogy érdemes minél vastagabb szárakat szedni/venni. Majd kb 1 centisre felvágtam. Összekevertem a cukorral és a citrom levével, mellé tettem a zúzott kardamom magokat egy kis muszlinzacskóba kötve és egy éjszakára állni hagytam szobahõmérsékleten. Érdemes letakarni egy darab sütõpapírral vagy folpackkal.

Másnap a grapefruit héját lecsíkoztam (ha nincs citrus csíkozó, akkor uborkahámozóval minél vékonyabban levágjuk a külsõ héjat és éles késsel minél vékonyabb csíkokra vágjuk) Kifacsarjuk a levét. A facsaráskor keletkezett ...


Folytats a blogon ... befozok.freeblog.hu/archives/2012/05/...

sponsored links

Keres?s