pink grapefruit & rebarbara lekvár kardamommal
sponsored links
Még télen, a citrusok befõzésekor találkoztam ezzel a recepttel és csak olvasva is annyira tökéletes hármasnak gondoltam hogy biztos voltam benne hogy kipróbálom amint itt a rebarbara szezon.
Hozzávalók:0,5kg rebarbara
1kg cukor
1 citrom leve
12 kardamom, megpucolva (csak a belsõ, fekete magocskák) összezúzva
750g pink grapefruit
(opcionálisan víz helyett még kb 1 kg-nyi grapefruit a levéért)
A rebarbarát lehámoztam, úgyhogy érdemes minél vastagabb szárakat szedni/venni. Majd kb 1 centisre felvágtam. Összekevertem a cukorral és a citrom levével, mellé tettem a zúzott kardamom magokat egy kis muszlinzacskóba kötve és egy éjszakára állni hagytam szobahõmérsékleten. Érdemes letakarni egy darab sütõpapírral vagy folpackkal.Másnap a grapefruit héját lecsíkoztam (ha nincs citrus csíkozó, akkor uborkahámozóval minél vékonyabban levágjuk a külsõ héjat és éles késsel minél vékonyabb csíkokra vágjuk) Kifacsarjuk a levét. A facsaráskor keletkezett ...