Pincepörkölt csülökbõl, egyszerûen

2012-11-23

sponsored links


A mélyhûtõbe próbáltam elpakolni a kedden kapott galambokat, de akárhogy ügyeskedtem, csak úgy tudtam mindet betenni, ha elõtte valamit kivettem. Végül 2 csont nélküli, bõrös elsõ csülök került ki, ami aztán mára felengedett, így abból készült az ebéd. Nem volt túl sok a hús, ezért olyan megoldáson gondolkodtam, amivel megszaporíthatom. És akkor jött a pincepörkölt ötlete, ami - ha jól tudom - annyiban különbözik a sima pörkölttõl, hogy a krumplit is bele kell fõzni. Ebben az egyszerû egytálételben az alig 1 kg hús is kiadós ebéddé változott És mert sok szafttal szeretjük az ételeket, jó bõ lére engedtem, hogy tunkolni is tudjunk, finom friss kenyérrel.
Hozzávalók: 2 fej hagyma felaprózva, kevés olaj, 2 db csont nélküli, bõrös elsõ sertés csülök megtisztítva, falatnyi darabokra vágva, ízlés szerint só, fokhagyma granulátum vagy néhány gerezd friss fokhagyma apróra vágva/fokhagyma présen átnyomva, kb. 1-1,5 kávéskanál õrölt kömény, 1 nagy paradicsom meghámozva, apróra vágva, 1,5 hegyes erõs paprika (most 3 fél paprika magház felöli része magok nélkül) 3-4 púpos fehér kanál ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2012/11/pincepork...

sponsored links

Keres?s