Pina colada smoothie
sponsored links
A néhány nappal ezelõtti karibi smoothie ihlette a mai itókát.
A Pina colada smoothie-k általában kókusztejjel készülnek, én ezt most lecseréltem kókuszvíz és görög joghurt keverékére, így nem annyira átütõ a kókusz íze. A banántól krémes az állaga, illetve a fagyasztott ananásztól is. Fagyasztott gyümölcsbõl sokkal jobb állagú smoothie-t tudunk készíteni.
Érdemes ezekbõl is betárazni-fõleg nyáron, amikor jön a gyümi-szezon, fagyasszunk le amennyit csak tudunk, mert a télen kapható gyümölcsök íze nem vetekszik a frissével.
Ez most egy dupla adag,mert ma reggel a kolleganõmnek is vittem 1 pohárral a munkába-megfertõztem Õt is a smoothie lázzal :)
Hozzávalók:
2 pohárhoz ( kb. 6 dl)
200 gr fagyasztott ananász
1 banán
2 ek. kókuszreszelék
200 ml kókuszvíz
175 gr natúr, zsírszegény görög joghurt
Elkészítés:
1. Turmixgépbe tesszük a fagyasztott ananászt, a banánt, a kókuszreszeléket és a kókuszvizet. Mikor nagyjából eldolgozta a gép a fagyasztott gyümölcsöt, hozzáadjuk a joghurtot is és krémesre kevertetjük a géppel.