Pilótakeksz
sponsored links
Pilótakeksz |
50 dkg liszt
25 dkg porcukor
20dkg zsír
2 egész tojás
1 csomag sütõpor
1 csomag vaníliás cukor
1 ek tejföl
1 ek kakaópor
Krém:
20 dkg porcukor
2 egész tojás
2 púpozott evõkanál liszt
2 evõkanál kakaópor
2 dl tej
10 dkg vaj
Elkészítés:
A sütõporos lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a többi alkotórészt és meggyúrjuk a tésztát. Kétfelé vesszük, és az egyik felébe beledolgozzuk az evõkanál kakaóport. Egy órára hûtõszekrénybe tesszük. Kivéve lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, és kb. 4 centi átmérõjû pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki. Sütõpapírral bélelt tepsibe egymástól kissé távolabb helyezzük el õket, és elõmelegített sütõben(180 fok) 10-15 perc alatt megsütjük. A sütésnél vigyázni kell, mert könnyen megég. Mikor kezd színesedni a széle, már jó. Ezért vegyesen raktam tepsibe a sárga és barna korongokat- így könnyebb eldönteni mikor van megsülve - ahogy Mariam tanácsolja, akinek az oldaláról a krém receptjét is hoztam. Ezeket itt most meg is köszönöm.
A krém hozzávalóit a vaj kivételével egynemû állagúvá keverjük, majd lassú tûzön folyton kevergetve sûrûre fõzzük. Még forrón belekeverjük a vajat is, és miután teljesen elolvadt is idõnként megkeverve hûtjük ki.
Sütés elõtt |
Mikor már minden kihûlt, egy sárga és egy barna korongot krémmel összeragasztunk.
Jó kiadós, nekem 36 darab összeragasztott kekszem lett. Hideg helyen tartjuk és másnapra megpuhul.
A tészta receptjéért Terikének mondok köszönetet. Õ fehér krémmel készítette, ezért választottam máshonnan krémet, de egyszer így is ki fogom próbálni.