Pilótakeksz

2014-02-23

sponsored links

Pilótakeksz
Tészta hozzávalói.
50 dkg liszt 
25 dkg porcukor 
20dkg zsír 
2 egész tojás 
1 csomag sütõpor 
1 csomag vaníliás cukor 
1 ek tejföl

1 ek kakaópor 
Krém:
20 dkg porcukor 
2 egész tojás 
2 púpozott evõkanál liszt 
2 evõkanál kakaópor 
2 dl tej 
10 dkg vaj

Elkészítés:
A sütõporos lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a többi alkotórészt és meggyúrjuk a tésztát. Kétfelé vesszük, és az egyik felébe beledolgozzuk az evõkanál kakaóport. Egy órára hûtõszekrénybe tesszük. Kivéve lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, és kb. 4 centi átmérõjû pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki. Sütõpapírral bélelt tepsibe egymástól kissé távolabb helyezzük el õket, és elõmelegített sütõben(180 fok) 10-15 perc alatt megsütjük. A sütésnél vigyázni kell, mert könnyen megég. Mikor kezd színesedni a széle, már jó. Ezért vegyesen raktam tepsibe a sárga és barna korongokat- így könnyebb eldönteni  mikor van megsülve - ahogy Mariam tanácsolja, akinek az oldaláról a krém receptjét is hoztam. Ezeket itt most meg is köszönöm.
Sütés elõtt
A krém hozzávalóit a vaj kivételével egynemû állagúvá keverjük, majd lassú tûzön folyton kevergetve sûrûre fõzzük. Még forrón belekeverjük a vajat is, és miután teljesen elolvadt is idõnként megkeverve hûtjük ki.
Mikor már minden kihûlt, egy sárga és egy barna korongot krémmel összeragasztunk.
Jó kiadós, nekem 36 darab összeragasztott kekszem lett. Hideg helyen tartjuk és másnapra megpuhul.
A tészta receptjéért Terikének  mondok köszönetet. Õ fehér krémmel készítette, ezért választottam  máshonnan krémet, de egyszer így is ki fogom próbálni.



Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2014/02/pilot...

sponsored links

Keres?s