Pilóta keksz
sponsored links
Hozzávalók 40-45 darabhoz
A világos tésztához
15 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítõ
12 dkg vaj
7 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
1 felvert tojás fele
A kakaós tésztához
12 dkg liszt
3 dkg kakaópor
5 dkg étkezési keményítõ
12 dkgvaj
7 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
1 felvert tojás fele
A krémhez
5 dkg étcsokoládé
5 dkg margarin ( ha vajat használunk, túl lágy lesz a krém)
1 evõkanál kakaópor
1 evõkanál porcukor
1 teáskanál rum
1 dl tejszín
A krém hozzávalóit lábosba mérjük és addig melegítjük, amíg a csokoládé és a vaj is el nem olvad.
Jól behûtjük, majd felhasználás elõtt habverõvel kihabosítjuk.
A világos és a kakaós tészta hozzávalót külön-külön összegyúrjuk és mindkettõbõl 2-3 mm vastagságú lapot nyújtunk.
Korongokat szaggatunk belõlük és sütõpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk õket.
A barna korongokra tetszõleges mintát nyomunk, de ez el is maradhat.
180 fokos sütõben 8-10 perc alatt megsütjük a kekszeket.
Ha kihûltek, egy világos és egy kakaós kekszet a krémmel összeragasztunk.
Frissen ropogós, de kicsit lágyabb töltelékû kekszet kapunk, ha másnapig várunk vele, a tészta puhább lesz, a krém pedig megszilárdul. Nekünk az utóbbi állag jobban ízlett.