PILLANGÓ TORTA - RÉPA TORTA
sponsored links
Kicsi lányom születésnapjára készült ez a répatorta pillangós kinézetben :)
TORTA
250 gr sárgarépa (én 300)
220 gr liszt (én tk)
100 gr barna cukor (én cassonade)
125 gr natur joghurt
2 tojás
1 citrom reszelt héja plusz leve
1 teáskanál sütõpor
CUKORMÁZ
HOZZÁVALÓK
TORTA
250 gr sárgarépa (én 300)
220 gr liszt (én tk)
100 gr barna cukor (én cassonade)
125 gr natur joghurt
2 tojás
1 citrom reszelt héja plusz leve
1 teáskanál sütõpor
CUKORMÁZ
ELKÉSZÍTÉS
- A tojásokat felütjük, külön a sárgáját, külön a fehérjét. A fehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük.
- A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a joghurtot, és a liszttel elkevert sütõport is.
- Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a habbá vert tojásfehérjét és a reszelt citromhéjat és citromlevet.
- Határozott mozdulatokkal alulról felfelé egy spatula segítségével összeforgatjuk.
- Egy tortaformát kikenünk olívaolajjal, és egy evõkanál liszttel kilisztezzük, majd a masszát beleöntjük, és 200 fokos sütõben körülbelül 30 percig sütjük. (TÛPRÓBA!)
A cukormáz: a gasztroemigransok blogban látottak szerint készült.
A kihûlt és a formából kivett kerek tortát magunk elé tesszük, és mintha egy óra lenne, 3-6-9-12 óránál bevágjuk egyforma hosszan.a belsõ pontok között szintén elvágjuk, így középen egy egyenlõ oldalú négyzetet kell kapjunk, ez lesz a pillangó teste.
A darabokat az elkészült cukormázzal beborítjuk, és tálcára helyezzük:
középre a kis négyzetet, majd a "két-két felet" kifordítva szintén mellé.
A pillangó szarva fekete gumicukor.
chez-sandra.blogspot.com