PILLANGÓ TORTA - RÉPA TORTA

2011-06-16

sponsored links

Kicsi lányom születésnapjára készült ez a répatorta pillangós kinézetben :)



HOZZÁVALÓK

TORTA

250 gr sárgarépa (én 300)
220 gr liszt (én tk)
100 gr barna cukor (én cassonade)
125 gr natur joghurt
2 tojás
1 citrom reszelt héja plusz leve
1 teáskanál sütõpor

CUKORMÁZ

ELKÉSZÍTÉS


  1. A tojásokat felütjük, külön a sárgáját, külön a fehérjét. A fehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük.
  2. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a joghurtot, és a liszttel elkevert sütõport is.
  3. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a habbá vert tojásfehérjét és a reszelt citromhéjat és citromlevet.
  4. Határozott mozdulatokkal alulról felfelé egy spatula segítségével összeforgatjuk. 
  5. Egy tortaformát kikenünk olívaolajjal, és egy evõkanál liszttel kilisztezzük, majd a masszát beleöntjük, és 200 fokos sütõben körülbelül 30 percig sütjük. (TÛPRÓBA!)


A cukormáz: a gasztroemigransok blogban látottak szerint készült.

A kihûlt és a formából kivett kerek tortát magunk elé tesszük, és mintha egy óra lenne, 3-6-9-12 óránál bevágjuk egyforma hosszan.a belsõ pontok között szintén elvágjuk, így középen egy egyenlõ oldalú négyzetet kell kapjunk, ez lesz a pillangó teste.

A darabokat az elkészült cukormázzal beborítjuk, és tálcára helyezzük:
középre a kis négyzetet, majd a "két-két felet" kifordítva szintén mellé.
A pillangó szarva fekete gumicukor.


chez-sandra.blogspot.com

Folytats a blogon ... chez-sandra.blogspot.com/2011/06/pill...

sponsored links

Keres?s