Pikáns zöldséges ravioli
sponsored links
Konyhai ámokfutásaim újabb fejezete következik, avagy "tépjük fel a hûtõ ajtaját és nézzük meg, mit lehet összeütni fél óra alatt". Nekem az alábbi fotókon látható tésztaételt sikerült még vasárnap este, amikor rádöbbentem, hogy másnapra nem fõztem semmit.
Volt otthon két csomag elõhûtött ravioli és többféle zöldség. Mivel én nagyon szeretem a zöldséges tésztákat, nem kellett sokáig gondolkodnom, hogy mit fõzök ezek felhasználásával, szinte automatikusan dobáltam mindent a wok-ba.
A szokásos paradicsomos-zöldséges ízhatást viszont megbolondítottam egy kis Worcestershire szósszal és néhány kanálnyi csípõs salsa szósszal, így egy igazán pikáns feltétet kaptam a töltött tésztabatyukra.
És milyen illat szállt a levegõben fõzés közben...!
Hozzávalók:
- 50 dkg ravioli
- 1 közepes cukkini
- 1 nagy fej lilahagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- kb. 10 dkg fejeskáposzta
- 2 nagyobb paradicsom
- 4-5 vékony szelet sonka
- friss zöldfûszerek: oregano, bazsalikom, petrezselyem
- 1 evõkanál Worcestershire szósz
- 2 evõkanál hot salsa szósz (csípõs)
- só
- olaj (kókusz vagy olíva)
A raviolit enyhén sós vízben megfõztem, leszûrtem és összekevertem két teáskanálnyi kókuszolajjal.
A wok-omat szintén kiolajoztam és közepes lángon sütni kezdtem benne a megtisztított félbe- majd szeletekre vágott lilahagymát. Közben rádobtam a felszeletelt káposztát és idõnként átforgattam. A kaliforniai paprikát felcsíkoztam, a cukkinit hosszában ketté, aztán újra ketté, végül vékonyabb szeletekre vágtam. A paradicsomot nagyobb, a sonkát pedig kicsi kockára aprítottam.
Amikor a káposzta és a hagyma kissé megfonnyadt, belekevertem a többi zöldséget valamint a sonkát és gyakran megkeverve nagy lángon pirítottam. 5 perc múlva beleöntöttem a kétféle szószt, sóval ízesítettem. Amíg a frissen szedett, nagy maréknyi fûszereket felaprítottam, addig hagytam rotyogni a zöldségeket. A végén beleszórtam a fûszereket, jól átkevertem és 2 perc múlva késznek ítéltem a másnapi ebédünket.
Szeretem, amikor nincsenek megpuhulva teljesen a zöldségek, kissé roppanósak maradnak. Ez most pont így sikerült. Igazi ízkavalkád volt, a friss fûszernövények is nagyon jól illettek bele. Füstölt sajtot reszeltem a tetejére, de akár el is hagyható, sajt nélkül is teljes értékû étel. :)
Volt otthon két csomag elõhûtött ravioli és többféle zöldség. Mivel én nagyon szeretem a zöldséges tésztákat, nem kellett sokáig gondolkodnom, hogy mit fõzök ezek felhasználásával, szinte automatikusan dobáltam mindent a wok-ba.
A szokásos paradicsomos-zöldséges ízhatást viszont megbolondítottam egy kis Worcestershire szósszal és néhány kanálnyi csípõs salsa szósszal, így egy igazán pikáns feltétet kaptam a töltött tésztabatyukra.
És milyen illat szállt a levegõben fõzés közben...!
Hozzávalók:
- 50 dkg ravioli
- 1 közepes cukkini
- 1 nagy fej lilahagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- kb. 10 dkg fejeskáposzta
- 2 nagyobb paradicsom
- 4-5 vékony szelet sonka
- friss zöldfûszerek: oregano, bazsalikom, petrezselyem
- 1 evõkanál Worcestershire szósz
- 2 evõkanál hot salsa szósz (csípõs)
- só
- olaj (kókusz vagy olíva)
A raviolit enyhén sós vízben megfõztem, leszûrtem és összekevertem két teáskanálnyi kókuszolajjal.
A wok-omat szintén kiolajoztam és közepes lángon sütni kezdtem benne a megtisztított félbe- majd szeletekre vágott lilahagymát. Közben rádobtam a felszeletelt káposztát és idõnként átforgattam. A kaliforniai paprikát felcsíkoztam, a cukkinit hosszában ketté, aztán újra ketté, végül vékonyabb szeletekre vágtam. A paradicsomot nagyobb, a sonkát pedig kicsi kockára aprítottam.
Amikor a káposzta és a hagyma kissé megfonnyadt, belekevertem a többi zöldséget valamint a sonkát és gyakran megkeverve nagy lángon pirítottam. 5 perc múlva beleöntöttem a kétféle szószt, sóval ízesítettem. Amíg a frissen szedett, nagy maréknyi fûszereket felaprítottam, addig hagytam rotyogni a zöldségeket. A végén beleszórtam a fûszereket, jól átkevertem és 2 perc múlva késznek ítéltem a másnapi ebédünket.
Szeretem, amikor nincsenek megpuhulva teljesen a zöldségek, kissé roppanósak maradnak. Ez most pont így sikerült. Igazi ízkavalkád volt, a friss fûszernövények is nagyon jól illettek bele. Füstölt sajtot reszeltem a tetejére, de akár el is hagyható, sajt nélkül is teljes értékû étel. :)