Pikáns thai garnélarák leves

2017-05-07

sponsored links

IMG 4424

IMG 4426

Hozzávalók:

  • 5 dl alaplé
  • 3/4 póréhagyma
  • 2 paradicsom vagy passzírozott paradicsom
  • kápia vagy kaliforniai paprika
  • 3-4 cm gyömbér
  • chili
  • halszósz
  • 1/2 citrom vagy 1 lime
  • 8-12 db garnéla
  • kókusztej 

Az alaplevet egy közepes méretû lábasban kiolvasztom, közben pedig a póréhagymát vékony kis csíkokra szeletelem. A gyömbérbõl letörök egy darabot, megpucolom, majd ezt is vékony csíkokra vágom fel. Amint már forró az alaplé, akkor a póréhagymát és a gyömbér csíkokat a lébe dobom, majd fedõ alatt hagyom, hogy kezdjenek az ízek összeérni. 

IMG 4406

IMG 4409

IMG 4410

IMG 4412

A lábasba öntök valamennyi passzírozott ( vagy darabolt ) paradicsomot, chilit, paprikát - majd facsarok melléjük citromot, löttyintek rá még halszószt is. Én még dobok bele még egy marék retek csírát is, hogy komplexebb legyen az ízvilág. És a fõ elemeket, a garnélákat ki ne felejtsük, és megint hagyjuk, hogy lazán rotyogjon a leves.

IMG 4413

IMG 4415

IMG 4416

IMG 4417

Végsõ elemként a kókusztejbõl öntök a lábasba, sózom ha igényli, na meg a citrommal, halszósszal is játszhatunk - vagyis véglegesítjük az ízeket. Tálaláskor még egy kevés zöld póréhagymát szórok a levesre - de ez már inkább csak a látvány miatt fontos.

IMG 4426

IMG 4422

IMG 4419

 

Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket:
facebook_1.jpg

insatgram.jpg

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... husimado-eger.blog.hu/2017/05/07/pika...

sponsored links

Keres?s