Pikáns tavaszi sajtsaláta
sponsored links
A salátákra soha nem ununk rá, szerencsére ezerféleképpen lehet variálni a finom tavaszi zöldségfélékkel õket. Most kétféle sajttal gazdagon egészítettem ki az uborkából, retekbõl, újhagymából álló alapot, és az egész kapott egy pikáns, mustáros-citromos-ecetes-olajos-fûszeres öntetet. Ha esetleg nem kedvelitek a pikánsabb ízeket, az öntethez adhattok még egy-két kanál tejfölt is. A recept megjelent az ingyenesen letölthetõ Kifõztük Magazin májusi számában is, sok sikert hozzá!
Hozzávalók 4 személyre:
- 12 dkg szeletelt edami sajt
- 12 dkg szeletelt füstölt trappista sajt
- 1/2 kígyóuborka
- 1 csomó zsenge retek
- 1 csomó újhagyma
- 2 csemegeuborka
- 1/2 csokor snidling
- 1/2 csokor kapor
- 1 teáskanál mustár
- 1 evõkanál citromlé
- 1 evõkanál almaecet
- 3 evõkanál olívaolaj
- só, õrölt bors, pirospaprika
- A kétféle sajtot gyufaszálnyi csíkokra vágtam.
- A zöldségféléket megtisztítottam, a retket és uborkát karikákra, majd a sajthoz hasonló csíkokra metéltem.
- Az újhagymát zöld részével együtt vékonyan felkarikáztam, a csemegeuborkákat apró kockákra vágtam, majd az egészet összeforgattam.
- Az öntethez elkevertem a mustárt a citromlével és az almaecettel, majd óvatosan hozzákevertem az olívaolajat is.
- A kaporból a díszítéshez lecsíptem néhány levélkét, a többit a snidlinggel együtt felaprítottam.
- A zöldfûszereket az öntetbe forgattam, ízesítettem sóval, õrölt borssal és pirospaprikával.
- Végül az öntetet a sajtos zöldségfélékre öntöttem, finoman átkevertem és még utánaízesítettem.
- Tálalás elõtt a félretett kaporlevelekkel díszítettem.