Pikáns majonézes saláta
sponsored links
Ez az egyik kedvenc majonézes salátánk, a legtöbb hagyományõrzõ ünnepre ezt készítem. Rántott hús/hal, fasírozott, fõtt sonka vagy pl. sült kolbász mellé is esszük, de önmagában is tartalmas étel és pirítóssal vagy friss pékáruval is tökéletes. Igazán jól apum tudja elkészíteni, az õ receptje a kiindulópont, bár õ egy-egy alkalomra ennek a mennyiségnek sokszorosát készíti, az enyém csak a mi kis 4 fõs családunkra szól (így sem szokott egyszerre elfogyni :D).
A salátához elõször a burgonyát (héjában, sós vízben), tojást és virslit megfõzöm, majd hagyom kihûlni. A krumplit és tojást meghámozom, felszeletelem (hosszában 4 darabba, ezután 4-5 mm-es szeletekre), a virslit pedig ugyanilyen vékony karikákra vágom (ha vastagabb, akkor elõtte hosszában félbe). A paprikát nagyon vékony karikákra, az uborkát pedig ehhez hasonló méretû darabokra aprítom.
A hagymát megtisztítom és minél apróbb kockákra vágom. A majonézt kikeverem a tejföllel, mustárral ...