Pikáns laskagombakrém
sponsored links
Láttatok már sárga laskagombát? Én pár hónapja találkoztam vele elõször és most volt az elsõ alkalom a kóstolásban is. A fehér laska ?gumisabb?, rugalmasabb húsú, a sárga viszont nagyon könnyû szerkezetû, érintésre is szinte törik. Hazaszállítás után is sikerült egyben szépen lefényképeznem a ?csokrot?, de azért a képeken látszódik, milyen szép színe van.
A gomba továbbra is jöhet nálam minden formában. Most egy gombás szendvicskrémet próbáltam ki. Ez is gyorsan elkeszíthetõ és mivel hidegen is lehet fogyasztani, elõkészíthetjük jó elõre pl. egy vendégség esetén vagy akár a családnak vacsorára.
Hozzávalók:
50 dkg laskagomba
5 szál újhagyma
5 ek olívaolaj
1,5 tk mustár
2 dl tejszín
só
bors
Elkészítés:
A gombát felszeleteljük, az újhagymát felkarikázzuk.
A felhevített olajba beleszórjuk a hagymát, majd a gombát és megpirítjuk.
A tûzrõl levéve hozzákeverjük a mustárt, tejszínt, sót és borsot.
Majd közepes lángon 2-3 percig fõzzük, amíg a tejszín besûrûsödik.
Hidegen, pirítóssal tálaljuk vagy melegen tésztával, rizzsel.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl!
Gombafüggõ vagyok. A ?dílerem? ezúttal is a Bio-Fungi Kft.
Forrás: http://www.kulinarisvilag.hu/hun/receptek/pikans-laskagombakrem