Pikáns garnélarák leves
sponsored links
Hozzávalók:
- 5 dl alaplé
- 3/4 póréhagyma
- 2 paradicsom vagy passzírozott paradicsom
- kápia vagy kaliforniai paprika
- 3-4 cm gyömbér
- chili
- halszósz
- 1/2 citrom vagy 1 lime
- 8-12 db garnéla
- kókusztej
- só
Az alaplevet egy közepes méretû lábasban kiolvasztom, közben pedig a póréhagymát vékony kis csíkokra szeletelem. A gyömbérbõl letörök egy darabot, megpucolom, majd ezt is vékony csíkokra vágom fel. Amint már forró az alaplé, akkor a póréhagymát és a gyömbér csíkokat a lébe dobom, majd fedõ alatt hagyom, hogy kezdjenek az ízek összeérni.
A lábasba öntök valamennyi passzírozott ( vagy darabolt ) paradicsomot, chilit, paprikát - majd facsarok melléjük citromot, löttyintek rá még halszószt is. Én még dobok bele még egy marék retek csírát is, hogy komplexebb legyen az ízvilág. És a fõ elemeket, a garnélákat ki ne felejtsük, és megint hagyjuk, hogy lazán rotyogjon a leves.
Végsõ elemként a kókusztejbõl öntök a lábasba, sózom ha igényli, na meg a citrommal, halszósszal is játszhatunk - vagyis véglegesítjük az ízeket. Tálaláskor még egy kevés zöld póréhagymát szórok a levesre - de ez már inkább csak a látvány miatt fontos.
Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket: