Pikáns csirkeszárnyak
sponsored links
Legjobb dolog, amit a csirkeszárnnyal el lehet követni! Õszintén szólva, a csirkeszárny egy ideig számomra a csirkének az az "alkatrésze" volt, amit csak úgy beépítettem valamilyen ételbe a többi húsosabb falat mellé. Aztán egy alkalommal valami állófogadáson hidegtálon tálalták a piros ropogósra sült szárnyakat, ami igen kívánatos volt. Megkóstoltam, kiderült, finom is. Nosza, nem voltam rest és íziben elkértem a receptjét Puskás Jóskától, a falumbéli szakácsismerõsömtõl. Azóta többször is elkészítettem, mindig óriási sikere volt. Egy gond volt vele, rendszerint olyan gyorsan tûnt el az asztalról, hogy nem maradt a fotózásra, most sikerült lencsevégre kapni "piacosabb" formában mivel a Székely Konyhának készítettem fotót róla. Egyébként korábban is bejegyeztem már pusztán azért, nehogy elfelejtsem a pompás pác receptjét, amitõl ilyen szép piros, ropogós lesz.
Pikáns csirkeszárnyak
Elõkészítési idõ: 20 perc. Sütés: 30-40 perc. A pikáns csirkeszárnyakat nemcsak melegen fogyaszthatjuk, hidegtálak finom falatjaként is felszolgálhatjuk. Az alábbi adag négy személynek elegendõ.
80 dkg csirkeszárny.
Pác: 1 gerezd fokhagyma, só, bors ízlés szerint, 1 evõkanál méz, 2 kávéskanál fehér borecet, 0,2 dl szójaszósz, 0,2 dl ...