Pikáns csirkeszárny
sponsored links
Gyerekkoromat alapvetõen a rántott csirke határozta meg, mivel benne volt abban a tízben, amit válogatós létemre hajlandó voltam megenni. Édesanyám a mai napig utánozhatatlan módon készíti: ízletes, vékony, kívül ropogós, belül szaftos. És ami a legvarázslatosabb benne, hogy egyetlen csirkemellbõl egy egész családot jóllakat.
Ezt a mágikus képességét sajnos nem örököltem, de hosszú, kitartó, türelmes munkával elérte nálam, hogy a csirke további részeit is megkóstoljam. (Na jó, harmincvalahány évébe telt.)
Most már remek kapcsolatot ápolok például a combokkal, és ahogy a mellékelt ábra mutatja, a szárnyakkal is.
Imádom, ahogy az négy alapíz keveredik-harmonizál benne. És azt is imádom, ahogy az ember ujjaira ragad a finom máz. Épp ezért a puszta kezes fogyasztást ajánlom!
Hozzávalók 5 csirkeszárnyhoz:
5 db csirkeszárny
1 evõkanál méz (pl. mustárméz)
1 evõkanál mustár (lehet dijoni is) ...