Pikáns-citromos csirkecomb.
sponsored links
A húsok fûszerezéséhez mindig saját magam állítom össze a fûszerkeveréket, vagy éppen a pácot, de a napokban kaptam egy csomag Knorr pikáns fûszerkeveréket, ezért aztán gondoltam nem hagyom veszendõbe menni, kipróbálom. A csirkecombokat este bepácoltam, majd sütés elõtt a tepsiben szépen felsorakoztattam. Került mellé még fokhagyma, melyet csak gerezdekre szedtem, és cikkekre vágott citrom is, majd irány a sütõ. Ameddig a hús sült, elkészült a köret is, így kb. másfél óra múlva már tálalhattam is. A pikáns fûszerekeveréktõl pedig nagyon finom lett a hús......
Hozzávalók:
4 db tanyasi csirkecomb farrésszel
2 db citrom
10 gerezd fokhagyma
1 cs Knorr pikáns csirke fûszerkeverék
só
2 dl olaj
1/2 dl víz
A csirkecombot sózzuk be, majd hagyjuk állni, még elkészítjük a pácot.
Az olajhoz adjuk hozzá a fûszerkeveréket, facsarjuk bele fél citrom levét, préseljünk hozzá 2 gerezd fokhagymát, majd alaposan dörzsöljük be a combokat.
Ezután egy fóliával fedjük le a tálat, majd tegyük be a hûtõbe pár órára (v. egész éjszakára) hogy az ízek kellõen átjárják a húst. (én egész éjszakára a pácban hagytam)
Egy tepsibe helyezzük egymásmellé a bepácolt húst, majd öntsük alá a vizet, és a visszamaradt olajos pácot.
Ezután tegyük a hús köré a fokhagymagerezdeket (nem kell megpucolni!!) és a cikkekre vágott citromot, majd fóliával fedjük le a tepsit.
Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten pároljuk kb. egy óra alatt puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra a combokat.
Közben ízlés szerint készítsünk köretet a hús mellé. Én rizst készítettem, de pl. a krumplipüré is jól illik hozzá.
Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült csirkecombot, majd kanalazzuk mellé a köretet, locsoljuk meg egy kevés pikáns szafttal, majd úgy kínáljuk.