Pikáns báránynyársak hajdinasalátával
sponsored links
Blogom, blogom, mondd meg nékem... :) Grillezõs receptekbõl elég jócskán van tartalékom.... Hozom hát az egyiket.
Pikáns báránynyársak hajdinasalátával
Hozzávalók 4 személyre: kb. 70 dkg nem túl sovány bárányhús, 1 teáskanál só, ? - ? teáskanál bors, gyömbérpor és kurkuma, néhány zöld fokhagymaszár, 1 piros húsú csípõs paprika, 1 marék mentalevél, 2-3 evõkanál olaj, 1 szelet szalonna.
a körethez: 1 bögre hajdina, 2,5 bögre víz, 2 evõkanál olaj, só, bors, citromlé, fokhagymaszár, csípõs paprika, menta.
Elkészítése: A húst kb. 2x2 cm-es darabokra vágjuk. Tálba tesszük, rászórjuk a porfûszereket, a finomra aprított fokhagymaszárat, mentát és csípõs paprikát, rálocsoljuk az olajat, és kézzel jól összekavarjuk. Lefóliázva legalább 2 órán át hagyjuk pácolódni, de még jobb, ha egész éjszaka. Ezután nem túl szorosan nyársakra húzzuk, és felforrósított, szalonnával megkent rácson, nem túl erõs parázs fölött, gyakran átforgatva megsütjük. A körethez a hajdinát 2-3 percig pirítjuk a feforrósított olajon, majd felöntjük a vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, és közepes lángon készre fõzzük (a hajdina megduzzad, a folyadékot pedig mind felszívja). Utánaízesítünk, citromlével igazítunk az ízén, végül pedig belekeverjük a felaprított csípõs paprikát, fokhagymaszárat és mentát.
Megjegyzés: A hajdinát elkészíthetjük otthon, és vihetjük magunkkal a grillezés helyszínére. Hidegen, salátaként szinte finomabb, mint melegen. Természetesen, csirke-, pulyka- vagy disznóhússal is elkészíthetõ.