Pikáns brokkoli krémleves, karamellizált dióval
sponsored links
Roló lehúzva, ablak becsukva, sütõ kikapcsolva. Szabin van az étterem, nem tudtunk enni már ma sem, így mivel mást már nem vagyunk hajlandóak enni, fõzök egy adag krémlevest. Azért ezt mert igazi KRÉMLEVEST készítenek itt, igen, nagybetûvel, mert igazán megérdemlik.
Mivel pediglen holnapra kis hidegfrontot ír, gondoltam pikáns leves fõzök. Csak, hogy ne fázzunk így június közepén :)
Hozzávalók:
- 1 szál póréhagyma felkarikázva
- 1 fej brokkoli
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 tk chili
- 1 csipet köménymag vagy római kömény
- 2 db közepes burgonya
- 1 dl tejszín
- 1 ek dijon mustár
- só, bors
- 3 ek kókuszolaj
- 1 marék dió
- 1-2 ek nádcukor
- 1 csipet szerecsendió
Az olajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a fokhagymát, majd a chilit, rövid pirítás után pedig a brokkolit és a krumplit. Felöntöm vízzel, sózom, borsozom, felfõzöm. Amikor megpuhult, lehúzom a tûzrõl, hozzákeverem a tejszínt, szerecsendiót, és a mustárt. Összeturmixolom. Végül a cukrot karamellizálom, beleszórom a diót, összeforgatom, kiszedem, sütõpapíron kihûtöm, és ezt szórom a leves tetejére. Az édes dió tökéletesen kiegészíti a pikáns zöld színû krémlevesünket.
Étvágyakat hozzá!
Recept innen