Piknik kosár (VKF! 47)
sponsored links
Elõször tavaly nyáron kaptam kedvet a piknikezéshez, mikor egy ilyen témájú filmet láttam. Aztán amikor januárban Ágota, az olajzöld levelek kéken c. blog szerzõje kapta a 47. VKF! stafétáját és kiírta a témát, tudtam, ezen részt fogok venni, nagyon is testhez álló a feladat. Igaz, most nem lesz piknik, hiszen február levén még tombol a tél és éppen a hóesést élvezzük. Síruhákat fel, indulás élvezni a havas hegyeket!
De mi is volt a pontos kiírás? Tegyünk egy kellemes túrát, ha másképp nem, akkor fejben, tervezzünk meg egy hétvégi kirándulást, amely során feltehetõen meg fogunk éhezni. A feladat, hogy ötleteljünk azon, milyen módon tudnánk megoldani az étkezést tábori körülmények között. Természetesen nem ér az erdõben pizzát rendelni, fogadóba vagy útba esõ mézeskalácsházba betérni. Amit viszont lehet:
Otthon elõkészített csomagokból elõvenni rafinált szendvicseket, jól szállítható, bevált, hideg-meleg útravalókat, életmentõ otthon készült energiabombákat, szomjoltó italokat. Szabad tûz, parázs, sparhelt, gázfõzõ segítségével készíteni valami finomságot a hátizsák tartalmából. Útközben fellelhetõ alapanyagokkal komponálni- forrásvizet, gombákat, ehetõ terméseket, bogyókat felhasználni.
Én ezúttal az elsõ bekezdés feltételeinek szeretnék megfelelni. Megtöltöttem a kosarat néhány izgalmas szendviccsel, frissen facsart narancslével, a termoszban kávéval és teával. Nézzük mi kerül elõ a kosárból. Természetesen az egyik legnagyobb kedvenc szendvicsem, amikor egy buci zsemlébe halmozok bivalymozzarellát, arra olívaolajban eltett fûszeres aszalt paradicsomot. Na de hát ez mégsem valami izgalmas, így készültem mással is.
Briós narancsos-portóis kacsmájkrémmel:
50 dkg kacsamájat megsütjük. 1 dl portóit felére beforraljuk. Ez idõ alatt az alkohol elpárolog ...
Briós narancsos-portóis kacsmájkrémmel:
50 dkg kacsamájat megsütjük. 1 dl portóit felére beforraljuk. Ez idõ alatt az alkohol elpárolog ...