Pikk-pakk pizza
sponsored links
Ezt a tésztát nem szükséges keleszteni, csupán az élesztõt kell felfuttatni, és már készülhet is gyorsan a pizza.
Hozzávalók:
Tésztához:
3 dl tej
1 kk. cukor
6 ek. napraforgóolaj
kb. 3 bögre finomliszt (1 bögre = kb. 3 dl)
4 dkg friss élesztõ
4 dkg friss élesztõ
kevés só
Pizzaszószhoz:
1 nagy doboz paradicsompüré (14 dkg) vagy 40 dkg hámozott friss (vagy konzerv) paradicsom
só, pici kristálycukor
2 gerezd fokhagyma áttörve
oregano, bazsalikom
Elkészítés:
1 dl tejet felmelegítünk, beleteszünk 1 kávéskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztõt, felfuttatjuk.
A lisztet, olajat, sót egy tálba tesszük, megmelegítjük a maradék tejet is, és hozzáadjuk az elõzõekhez, majd a felfuttatott élesztõt is. Összegyúrjuk, és azonnal nyújthatjuk is, nem kell a tésztát keleszteni.
A sütõt 220 fokra elõmelegítjük. Olajjal kikenjük a sütõformát (a teflont nem kell), belefektetjük, nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. A tésztalapot és a peremét villával megszurkáljuk, vékonyan megkenjük olívaolajjal, az elkészített pizzaszósszal, és a kívánság szerinti feltétekkel megpakoljuk. Végül nem sajnáljuk róla a reszelt sajtot. A feltéttõl függõen 20-30 percig sütjük.
Ez a mennyiség 1 nagy (gáz)tepsihez, vagy 2 db 24-26 cm átmérõjû pizzához elegendõ.
Pizzaszósz elkészítése:
Pizzaszósz elkészítése:
Ha egész paradicsomokat használunk, akkor pürésítjük, majd összekeverjük a hozzávalókat.