Pik-pak rétes, mákos-narancsos és diós-kakaós töltelékkel
sponsored links
Milyen fura az élet. Kb. 8 éve a szomszédunkban lakó nénitõl kaptam egy receptet egy nagyon gyorsan és könnyen elkészíthetõ rétesrõl. Aztán csak ott pihent a receptes füzetkémben és sosem kelt életre. Aztán elkapott a blog õrület és nyáron megláttam Duendénél egy finom rétest, ami megint eszembe juttatta a füzetembe lapulót, ami detto ugyanaz volt, de megint csak elodázódott, majd elfelejtõdött egészen mostanáig mikor is a napokban trollanyunál újra belebotlottam. Nem vártam tovább, rögtön nekiálltam (mert ez ugye már egy jel), és a máktilalom ellenére, két rudat a spájzom polcán árválkodó mák egy részével töltöttem narancslekvárral megbolondítva.
FIGYELEM! Egy hibát elkövettem, mégpedig, mikor a tésztát meg kell kenni a vajas liszttel, nekem túl lágy lett a krém és feltekerésnél jócskán kifolyt, így mikor a hûtõben megdermedtek a csigák, egyesével egy kicsit átgyúrtam. (Különben a kedves szomszédnéni receptje ezt javasolta is!) Na ezt nem szabad, mert nem lesz igazán leveles a tészta, ezért fontos, hogy a rántás amivel megkenjük sûrû legyen és ne folyós!!
Azért néznek ki ilyen tömötteknek. :(
Nem vette kedvem, hamarosan újra készül mert fantasztikus recept és innen köszönöm nektek trollanyu, Duende, hogy eszembe juttatátok!! :))
Õ a mákos...
- 300 g liszt (most szitált tönkölyliszt) ...