Pihentetés nélküli mézeskalács
sponsored links
Ezt pedig azért, hogy nehogy szó érje
a ház elejét
...pont karácsonyra ne legyen
magyar mézeskalács!?
A recept régi (5 évvel ezelõtt már fent volt
a blogon), most egy csöppet leporoltam,
alakítottam rajta, fotóztam
hozzá és újra hoztam, szeretettel. :)
-1 kg süteményliszthez
-3 kk szódabikarbóna
-1 ek mézessütemény fûszerkeverék
-30 dkg porcukor
-30 dkg Rama
-2,5 dl méz
-3 egész tojás
A lisztet a szódabikarbónával, a mézessütemény
fûszerrel és a porcukorral összekeverem.
A margarint belemorzsolom a lisztes keverékbe,
majd beledolgozom a mézet és a tojásokat is.
Bõven lisztezett deszkán átgyúrom, 3-4 mm vékonyra
nyújtom és kiszaggatom...nem kell vastagabbra,
mert sütés közben is nõ egy kicsit.
nyújtom és kiszaggatom...nem kell vastagabbra,
mert sütés közben is nõ egy kicsit.
Elõmelegített sütõ, légkeverés,
Cukormázas díszítéshez:
-2 tojás fehérjéhez
-30-35 dkg porcukor
-csipet só és
-1 ek (friss) citromlé kell...sûrû massza legyen belõle
Úgy fogunk tudni szépen díszíteni ezzel a habbal,
ha elõször jó félig felverjük a tojásfehérjét, majd
hozzákeverjük a (sûrû szûrõn átszitált) porcukrot,
majd a többi hozzávalót.
hozzákeverjük a (sûrû szûrõn átszitált) porcukrot,
majd a többi hozzávalót.
Ezzel a mázzal leginkább rajzolni lehet, ha terülõs
mázat szeretnénk, kevesebb porcukor és több
citromlé kell bele
...és mindenképpen habzsákba töltsük, ne mûanyag
zacskóba, mert viszonylag nagy nyomást kell kibírnia
a habzsáknak, egy nejlon zacskó pedig ha szétpukkad
a perforáció mentén, sok lesz a bosszúságunk!
mázat szeretnénk, kevesebb porcukor és több
citromlé kell bele
...és mindenképpen habzsákba töltsük, ne mûanyag
zacskóba, mert viszonylag nagy nyomást kell kibírnia
a habzsáknak, egy nejlon zacskó pedig ha szétpukkad
a perforáció mentén, sok lesz a bosszúságunk!
Ételfestékes díszítéshez:
-2 tojás sárgájához
-2 kk ételfesték (folyékony)
-ecset, amivel felvisszük
-kesztyû (rendesen fog a festék)
És nem, nem csak mûtõs kesztyû jó hozzá! :))) |
1 nap száradás következik.... ..és jöhet a díszítés, ezzel-azzal, kinek, mivel. :) |
Újabb egy nap száradás és lehet dobozolni.
Ha valakinek olyan receptje akad, ami keményebb
Ha valakinek olyan receptje akad, ami keményebb
sütit eredményez (értek ezalatt bármely kekszfélét),
nem dõl kardnak
nem dõl kardnak
...kihûlés után a mézeseket tegyük mûanyag, vagy fém,
jól záró dobozba (héjas) alma szeletekkel együtt, ugyanis a sütemény
magába szívja az alma nedvességét és megpuhul, az alma pedig
szinte olyan lesz, mintha aszalva lenne, mindkettõ
nagyon jó állagú lesz!