Pihe-puha sajtos kifli

2016-01-29

sponsored links


Remek kis péksütemények, tovább tart leírni (és elolvasni), mint elkészíteni.

Önmagában is szuper langymelegen, de pl. háromharapásnyi szendvicseket is készíthetünk belõlük.

Arról nem beszélve, hogyha teljesen kihûltek, azon frissiben egyesével becsomagolhatjuk õket folpackba, s lefagyaszthatjuk. Amikor szükségünk van friss péksüteményre, elõzõ este elõvesszük, folpackból kivéve hagyjuk kiolvadni egy tányéron - másnap reggel olyan, mintha frissen sütöttük volna. 

Sõt: sütõben egy pár pillanat alatt át is melegíthetjük a tökéletes élményhez :-)




Pihe-puha sajtos kifli


Hozzávalók 32 db-hoz:

A tésztához:

  • 2 tojás
  • 1,5 dl kefír
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 70 dkg liszt
  • 1 tk. cukor
  • 2 tk. só
  • 5 dkg élesztõ



A krémhez:

  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 csapott ek. (azért csak csínján) só


Tetejére:

  • 1 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt



A tészta hozzávalóit kenyérsütõ gép üstjébe pakoljuk a felsorolás sorrendjében, és megdagasztjuk. Dagasztás után áttettem egy lisztezett nagy tálba, hogy bõven legyen helye növekedni. 

Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.

Közben a puha vajat kikeverjük ízlés szerinti sóval, a sajtot lereszeljük.

A megkelt tésztát 4 egyenlõ darabra vágjuk. Az egyes darabokat még kettévágjuk, mindkét felet vékony (2-3 mm) körlappá nyújtjuk. Az egyik körlapot megkenjük a sós vaj negyedével, meghintjük a sajt negyedével, befedjük a másik körlappal. Kicsit összenyomkodjuk, és 8 egyenlõ háromszögre vágjuk.

A háromszögeket a talpuk felõl feltekerjük kifli formájúra.

Hasonlóképpen járunk el a másik három tésztadarabbal. Tényleg haladós, nem kell megijedni!

Sütõpapírral borított tepsire ültetjük a kifliket, kelni hagyjuk 15 percig. Tetejét lekenjük tojással, meghintjük sajttal, és 180 fokosra elõmelegített sütõben kb. 20 perc alatt aranyszínûre sütjük.




Folytats a blogon ... www.chefviki.hu/2016/01/pihe-puha-saj...

sponsored links

Keres?s