Pihe puha lekváros piskóta

2017-06-03

sponsored links

Nincs is jobb sütemény egy pihe puha finom piskótánál. 





Hozzávalók:
5 db tojás
10 evõkanál hideg víz
A tojások súlyával megegyezõ liszt és cukor
1 csomag sütõpor

Továbbá a töltéshez 2 dl. bármilyen ízû lekvár

Sütéshez: 30 x 15 x 7  cm-es tepsi és méretre vágott szilikonos sütõpapír.

Elkészítése:
Melegítsük elõ a sütõt.160 fokra,gáznál 1-2 fokozat között.
Mérjük meg az egész tojásokat és jegyezzük fel a súlyukat.
Üssük fel egy tálba. Adjuk hozzá a vizet és a tojások súlyával megegyezõ cukrot.
Egy gépi habverõvel verjük fel jó habosra. Akkor jó ha a masszánk selymes és kifehéredik.
Mérjük ki a tojások súlyával megegyezõ lisztet és keverjük össze a sütõporral.
Egy fakanál segítségével keverjük bele a tojásos masszába. 

A tepsi aljába vágjunk egy beleillõ szilikonos sütõpapírt és  öntsük bele a kész piskótatésztát.

 Tegyük be a sütõbe és süssük tûpróbáig.
Sütési idõ kb. 25 30 perc,de ez az idõ mindig függ a sütõ milyenségétõl. 
Akkor jó,ha beleszúrunk egy hústût és amikor kihúzzuk akkor nem lesz ragacsos! 
Ha ragacsos akkor süssük tovább.

Az elkészült tortát hagyjuk a formában kihûlni,majd vágjuk az oldalánál körbe és emeljük ki belõle.

Vágjuk három egyenlõ részre és töltsük meg a lekvárral.
Tetejét szórjuk meg porcukorral.













Szép magas piskótát tudunk sütni ebbõl a receptbõl,ami nagyon puha és légies szerkezetû lesz.
Megsüthetjük egy tortakarikában is és hasonlóan csak lekvárral töltsük meg ,majd díszítsük csurgatott csokoládéval és friss eperszemekkel. Természetesen ezt az alap piskótatésztát bármilyen töltelékkel megtölthetjük és varázsolhatunk belõle szebbnél szebb tortákat is család ünnepi asztalára.












Pihe puha lekváros piskóta készítése videó képekben:





Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2017/06/pihe-pu...

sponsored links

Keres?s